svnlenfifrdeit

Kontakta oss

hans@gardenfire.se

Tel:+46 920 224920

Tel:+46 70 3701773

Hagaviksgatan 18, SE-974 41 Luleå

Följ oss...

Lotus är ett snyggt och praktiskt tillskott i familjen av eldstäder i cortenstål som förlänger era kvällar på terrass och uteplats. Tillsammans med tillbehör som Gnistgaller, Grillgaller och Regnhatt får ni en produkt som är extremt ekiperad för att vara en eldstad för utomhusbruk.

Lotus form och egenskaper gör den väldigt lättplacerad i de flesta miljöer. De som köper den som terrassvärmare placerar den på altanen, terrassen eller ute vid pergolan, men Lotus gör sig utmärkt även som en välkomnande entréeld vid privatbostäder, restauranger eller hotell. Ett bra tips är att flytta Lotus till entrén under vinterhalvåret och välkomna gästerna med en varm brasa. Ett kilo torr björkved ger 4,3 kW värmeeffekt och man justerar enkelt värmen genom mängden ved man lägger in.

Praktiska tillbehör gör eldstaden komplett

Med Grillinsatsen förvandlas ni eldstaden till en praktisk grill. Grillgallret kan placeras på tre olika höjder för enkel värmeanpassning vid matlagning. Välj mellan att grilla med ved eller grillkol. Grillen är tillverkad i rostfritt stål och består av ett benstöd som skruvas fast i eldstaden, ett grillgaller samt ett handtag till grillen.

Vill man lämna eldstaden medan den fortfarande brinner kan det kännas tryggt att sätta på ett Gnistskydd som effektivt fångar upp eventuella kringflygande gnistor.

Det lilla Regnhatten stänger till skorstenen vilket gör att regnvattnet aldrig hittar ner i till eldstaden. Då kan ni alltid tända en ny brasa, även om regnet precis passerat.

Placering av eldstad

Om Lotus ska placeras på trä eller gräs rekommenderar vi att den ställs på ett eldstadsplan, det vill säga en skiva av eldsäkert material som sten eller plåt. Förutom att eldningen blir ännu säkrare så blir eldstaden ännu vackrare om den står på en plåt, skifferskiva eller något liknande. Det finns inga fasta mått för placering nära brännbara föremål framåt, bakåt eller åt sidorna. Känn med handen på väggen, busken eller andra lättantändliga element i närheten av Lotus vid eldning om du är osäker. Du kommer att bli förvånad över hur lite värme Lotus sprider bakåt och åt sidorna vilket gör den väldigt lättplacerad.

Cortenstål - tåligt och värmereflekterande

Lotus är tillverkad av en speciell ståltyp, corten, som passar särskilt bra för eldning utomhus. Cortenstål är speciellt framtaget för varma och korrosiva miljöer. Metallen är också värmereflekterande, vilket ger minimal värmeförlust och maximalt brandskydd. Till skillnad från exempelvis gjutjärn absorberar cortenstål inte värme, utan reflekterar den. Det, i kombination med formen på Tipi, innebär att merparten av värmen reflekteras ut genom öppningen mot dem som sitter och myser framför brasan. Cortenstålets värmereflekterande egenskaper gör det möjligt att placera Lotus nära lättantändliga material såsom husväggar, staket, buskar och träd - utan risk för brand. Cortenstål kallas också rosttrögt stål. Det betyder att stålet rostar så sakta att den rost som bildas blir en skyddande yta som hindrar rosten från att tränga in i materialet. När Lotus står ute bildas en jämn, fin oxidbeläggning på ytan som inte utvecklas till rost på grund av ytans hållbarhet. Att denna yta dessutom ger patina och därför uppskattas ur ett rent utseendemässigt perspektiv är förstås extra lyckat.

Lotus levereras omonterad, men skruvar finns i paketet och ni sätter enkelt ihop den på cirka 10 minuter. 


Fakta:

  • Designer: Lotus
  • Användningsområde: Gardenfire - ljus, mys och värme. Grill, terrassvärmare
  • Mått: 564 x 650 x 564 mm mot mark. 1585 mm hög.
  • Vikt: 43 kg
  • Material: Cortenplåt, 3 mm.
  • Övrigt: 5 års garanti mot fabrikationsfel.
  • Tillbehör: Gnistgaller, Regnhatt, Grillgaller, Golvplåt.

 

 

 

WoodWall väggpanel - klicka nedan!